Specialisten in kennis en techniek

Heeft u Fiets Onderhoud en reparatie nodig?

Bij Mulder2Wielers uw Shimano Service center in Winschoten  Willen we graag alle aandacht aan u fiets besteden en met de juiste technische kennis als ondersteuning kan ons Service Team alles aan.

Ons Service Team is compleet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het fiets gebied .Of het nu gaat om een kinderfiets of een elektrische fiets of een Race en mountainbike iedere reparatie wordt met zorg uitgevoerd.

Wij streven er na om een reparatie binnen 24 tot 48 uur uit te voeren, mocht dit toch niet gaan lukken of is het even wachten op de juiste onderdelen dan is er altijd een gratis leenfiets beschikbaar! Zowel een gewone leenfiets als een elektrische leenfiets. 

Bij onvoorziene kosten bij een reparatie nemen wij altijd eerst contact met u op.

Wij werken met de originele delen van Shimano en wij zijn gecertificeerd Shimano Service Center. 

Laat uw fiets minimaal een keer per jaar onderhouden door het serviceteam zodat u nooit met pech onderweg komt te staan.

Tips voor het onderhoud van uw fiets:

  • Stel het onderhoud van uw fiets niet te lang uit, dit kan grote reparaties en of wel kosten voorkomen.
  • Reinig uw fiets niet met een harde waterstraal(hogedrukreiniger tuinslang), deze blaast het vet uit de lagers en zorgt voor hoge onderhoudskosten.
  • Het is belangrijk om uw ketting bij tijds te reinigen, door middel van een kettingreiniger en een goed smeermiddel wat juist vuil afstoot i.p.v. vuil aantrekt. Kijk hiervoor is in onze winkel naar onze smeermiddelen
  • Controleer minimaal een keer per maand uw bandenspanning, voor de meeste fietsen geldt een bandenspanning van 3,5 a 4 bar. De exacte bandenspanning staat op de buitenzijde van de buitenband. Dit voorkomt snelle slijtage aan de buitenband en uw fiets blijft lekker soepel fietsen.
  • Lees altijd uw gebruiksaanwijzing bij het opladen en ontladen van uw accu, dit verschilt namelijk veel tussen de verschillende merken. Houd ook uw accu tijdens de periode dat u de fiets weinig gebruikt in de juiste conditie. Dit verlengt de levensduur van uw accu.